Svenska kyrkan - låt inte politiken styra er tro

Befria Svenska kyrkan från politiska inslag
 
https://www.varldenidag.se/ledare/befria-svenska-kyrkan-fran-politiska-inslag/BbbqfC!VaFCdUenOI5R8qP9lyFpg/
 
 
Med stor frimodighet förkunnade Stefan Löfven (S) i Kyrkans tidning (22/6) att ”alla präster ska viga samkönade par”.
   Varför ska sossarna bestämma vad kyrkan ska göra. Vi ska följa bibeln inte politiken, och helst inte sossarnas politik. Homosexualitet är fel enligt bibeln, så det ska vi inte stå upp för, att viga samkönade par. 
 
 
Inför den socialdemokratiska kongressen i våras skrev 17 socialdemokrater på DN Debatt (24/3) och menade att det var dags för partiet att ”säga nej till religiösa friskolor”, som annars riskerar att ”indoktrinera” barn. En skola fri från konfessionella inslag beskrevs bland annat som ”det enda andningshålet i en annars kvävande tillvaro” och ”en fristad från religiös påverkan” för barn från troende familjer. Hela artikeln andas förakt för människors tro.
Beslutet på socialdemokraternas kongress blev också därefter. Varje skola ska enligt socialdemokraterna vara fri från konfessionella inslag. Religionen får hanteras privat, punkt slut.
   Sossarna vill att kristen tro inte ska finnas, och varför kan inte föräldrarna veta vad som är bäst för sina barn. 
 
Borde inte kyrkan vara ett ”andningshål” och en ”fristad” från politisk påverkan? Finns det inte en uppenbar risk för politisk ”indoktrinering”, när de politiska partierna styr kyrkan?
   Kyrkan är ett andningshål från all yttre påverkan, helst från politik. Så kyrkorna ska inte ha nån koppling till politiken. 
 
Fallet med de konfessionella skolorna handlar om att enskilda föräldrar ges rätt att, i enlighet med Europakonventionen, välja utbildning och undervisning som stämmer överens med deras religiösa eller filosofiska övertygelse. Fallet med Svenska kyrkan handlar om att de politiska partierna, med den ”icke aktivt troende” Löfven i spetsen, vill tvinga alla – inte minst präster som vill leva efter sin bibliska tro och kyrkans bekännelse – att agera mot sina samveten, alternativt lämna sina ämbeten. Socialdemokraterna vill alltså rensa ut de konfessionella inslagen (läs: bibel- och bekännelsetrogna präster) även ur kyrkan.
    Föräldrarna vet vad som är bäst för sina barn. Det är en mänsklig rättighet att föräldrarna ska få bestämma vilken skola och vilken inriktnng skolan ska ha, även om den innehåller religiösa inslag. Det är inte politiken som ska bestämma det. 
   Det här med att präster måste avstå från vissa trosområden alternativt att de måste sluta sina ämbeten är ju helt fruktansvärt fel. Här måste ju prästerna kunna gå i tro vad som är rätt och predika sanningen, vad det än kostar. 
 
I själva verket handlar socialdemokraternas kidnappning av Svenska kyrkan om makt och politisk påverkan. ”Kyrkan kommer att vara en intressant arena för socialdemokratin inom oöverskådlig tid, jag kan inte se slutet på det engagemanget”, förklarar Löfven i intervjun med Kyrkans tidning. Hemska tanke. Socialdemokraterna ser helt enkelt Svenska kyrkan, med sina sex miljoner medlemmar, som en viktig plats för inflytande och påverkan. 
   Är det inte så att kyrkan ska påverka politiken istället för tvärtom. Här ser vi än en gång att sossarna vill ha makten och inflytande över kyrkan. De är verkligen emot kristendomen.
 
   Först och främst är det väl Jesus som ska styra vår tro, inte sossarnas politik som ska styra den. De som jobbar och styr i Svenska kyrkan borde säga nej till allt som sossarna vill bestämma över kyrkan och våga stå upp för sin tro och säga nej till det som sossarna står för det som inte stämmer in med vad Guds ord säger. 
    Som kristen måste tron gå före människornas "tro". Som det står i bibeln "vi ska lyda Gud mer än människorna.
 
 
   Kan verkligen sossarna vara ett parti för de äkta kristna, då sossarna vill få bort kristendomen? Både ja och nej. Ja om de kristna påverkar politiken och att de ser upp med de lögner politiken kan stå för. Våga göra tvärtemot vad politiken säger om det inte stämmer in med Guds ord. Nej, om man vill visa på att kristendomen är sann och ska finnas i Sverige och om man vill stå upp för kristendom och Guds sanningar . 
Så kristna i Svenska kyrkan, stå upp för er tro, påverka och stå upp för Guds ord. Låt kristendomen vara kvar, eftersom Sverige blir ett allt mer avkristnat land så måste vi stå upp för kristendomen. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

vadsagerbibeln.blogg.se

Vad säger bibeln om ...

RSS 2.0