Vägen ut ur Sodom och Gomorra

Vägen ut ur Sodom och Gomorra är skriven av Ulf Ekman och 8 andra som har levt i homosexuell livsstil men har blivit befriade från dess bojor. Trots bara sina 72 sidor är den innehållsrik och lättläst.  Den gavs ut 1993 så vi ser att allt stämmer in.
 
 
 
 
Baksidestext:
Guds syn på homosexualitet
från olika håll krävs nu av att samhället  skall godta homosexualitet. Vissa politiker vill ge homosexuella par äktenskaplig staus. De homosexuella själva kräver redan rätten att tå adoptera barn.
I del 1 i denna bok tar pastor Ulf Ekman upp vad bibeln säger om ämnet.
"Homosexualitet har varit, är och kommer alltid vara synd. I både Gamla och Nya testamentet fördömer Guds ord homosexualitet och kallar det en styggelse. En kristen som accepterar homosexualitet våldför sig på Guds ord, legetimerar synd och förvränger evangeliet. Att Gud fördömer homosexualitet betyder inte det samma som att Han inte har förlåtelse, upprättelse och fullständig frihet för homosexuella som kommer till Honom, ber om rening i Jesu blod och avsäger sig sin livsstil", säger pastor Ulf Ekman. 
I del 2 av boken "Vägen ut ur Sodom och Gomorra" berättar flera före detta homosexuella om hur de blev fria från homosexuellt beteende.
        ________________________________
 
Del 1 handlar om Guds syn på homosexualitet. Lite kortfattat om varje kapitel. 
- Inledning - varför går det i den riktningen, kyrkan har blivit avfällig, homosexualitet är synd. En kristen som accepterar homosexualitet våldför sig på Guds ord, legitimerar synd och förvanskar evangeliet.
- Maskulint och feminint - Djävulen har alltd angripit och gjort uppror mot Guds ordningar. När Gud skapade man och kvinna var det för att de skulle ingå äktenskap med varandra. Gud skapade män och kvinnor med fysiska och psykiska skillnader, det har inget med deras värde att göra.
- Är vi på väg in i Sodom och Gomorra - Fram till 1944 var homosexualitet ett kriminellt beteende. Kristendom får inget inflytande i skolor eller i samhället. Homosexualitet ett tidstecken. Gud skapade människan till man och kvinna, till Adam och Eva, inte till Adam och Per.
 
Del 2 handlar om 8 norska människor som berättar om sina homosexuella liv, men som alla av dem har blivit helade från dess böjelser och är nu gifta som heterosexuella.  
Kap 4 Karen - "var styrelseledamot för s.k kristna homosexuella". Vi hånlog åt påståenden om att homosexuella kan bli fria från sin livsstil. När hon öppnade sig för Herren, visade Gud sanningen. Homosexuell samlevnad är emot Guds ord och mot naturens ordning.
Kap 5 Jan - "Blev fri 2 månader före könsbytesoperationen". Han var transvestit. Han fick förbön för sin läggning. Allt eftersom kände han att han blev fri. Han säger att det är djävulen som sår tvivel hos människor när det gäller vilket kön de representerar.
Kap 6 Gustav - Fri efter 45 år som homosexuell. Han säger att "en sådan sexuell livsstil kan bäst beskrivas som bojor som den onde vill fånga människor i.
Kap 7 Tove -"Guds ord gjorde mig fri", Jag ville av hela mitt hjärta gå med Gud, men visste att Herren inte kunde acceptera mitt liv som lesbisk. Hon var på ett kristet rehabiliteringshem och plötsligt kom Guds kraft och inom några sekunder var hon löst från alla band till den homosexuella livsstilen.
Kap 8 "Arvid" . "Var hemligt homosexuell". För mig låg befrielsen i att de orena andemakterna som hade  fått auktoritet i mitt liv, drevs ut. Jag kände hur homosexualiteten måste släppa det grepp den hade haft över mig.
Kap 9 Bente - "Homosexualitet ledde till rusmissbruk". Hon visste att det lesbiska liv hon levde var fel. I efterhand såg hon att det bar med sig starka andekrafter. Homosexualitet är byggt på en lögn. Alla kan bli fria.
Kap 10 Björn -"Ingen föds som homosexuell". När han blev frälst och andedöpt och började tala i tungor försvann allt som hade med homosexualitet att göra.
 
------------------------------------------------------
 
Sammanfattning: När alla 8 personerna kom Jesus nära så visade han dem i bibeln: Homosexuell samlevnad är emot Guds ord och mot naturens ordning. Alla insåg att det var fel med sådan livsstil och det är den ondes listiga lögner som lät dem tro att det var rätt med homosexualitet. De är nu gifta som heterosexuella. 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

vadsagerbibeln.blogg.se

Vad säger bibeln om ...

RSS 2.0