Människors lika värde

 

https://www.varldenidag.se/nyheter/s-pa-kyrkomotet-allas-lika-varde-viktigare-an-fralsning/repskt!ePZYLQ1AifGl9XPTxbYFA/

 

I Artikeln ovan så säger Sara Waldenfors (S) att människors lika värde är viktigare än att människor kommer till tro på Jesus och blir frälsta. Hon sa nej till att Svenska kyrkan nationellt ska stödja Alpha Sverige. Problemet var synen på samkönade äktenskap.

Är det inte så att alla kristna har den uppfattningen att alla människor har lika värde, då vi alla människor är skapta till Guds avbild. De som inte är frälsta kanske inte alltid tycker som oss vad gäller alla människors lika värde. Jag tror inte att någon frälst skulle tycka annorlunda på just den frågan. Och skulle vi kristna se ner på människan så skulle vi gå emot Guds kärlek till sin skapelse.
Så det vore bättre om alla människor blir frälsta så de får en sann människosyn på människors lika värde. Vi kristna kan ju inte styra de ofrälsta om hur de ska tänka om dessa saker. Så Sara Waldenfors har fel. 
 
Människan bakom terroristen har lika värde som alla andra men inte deras handlingar 
Människan bakom väldtäkten har lika värde som alla andra men inte deras handlingar
Människan bakom utlevd homosexualitet har lika värde som alla andra men inte deras handlingar
Människan som begår andra synder har samma värde som alla andra men inte deras handlingar
 
 
Om man står upp för samkönade äktenskap så måste man även stå upp för mördarna och våldtäktsmännens handlingar. De måste ju också få vara som de är och vara som de vill vara. Alla är ju lika mycket värda.  Om man står upp för samkönade äktenskap så måste man ju också stå upp för incest, de måste ju få älska vem man vill och de är lika mycket värda för det. För man måste vara konsekvent mot alla om "alla människors lika värde" ska gälla. Och är man konsekvent här så måste man ju stå upp för mördarnas och våldtäktsmännens handlingar också, för de måste ju få leva som de vill.  Även de som begår incest. Alla människors lika värde gäller ju alla, eller hur? Människors lika värde kan inte bara handla om de homosexuella, eller hur? Det måste gälla alla. Vare sig det är rätt eller fel.
Det är som att säga "jag tycker att det är bra när du syndar, både mot dig själv och andra."  
 
Men som tur är, är det inte så vi ska se på orden "alla människors lika värde". Alla människors lika värde grundar sig i att vi är älskade och skapade av Gud och till Guds avbild. Däremot ska vi inte förfölja, döda eller se ner på dessa grupper av människor, eller oss själva för vi syndar ju också. Vi ska älska människan men inte synden i en människas liv. Synden ska vi inte stå upp för, vi ska inte stå upp för andras eller våra egna synder. Däremot ska vi vittna om Jesus till människorna så de blir frälsta och förlåtna för sina synder. 
 
Gud älskar alla människor men tycker inte om synden i våra liv, varken det är utlevd homosexualitet eller mördande eller någon annan synd, men vi ska acceptera alla människor och alla har lika människovärde. Ja och alla människor måste få vara som de vill vara trots att allt som en människa vill vara och göra inte alltid är Guds vilja. Vi kan inte tvinga någon att leva och tro på bibelns ord. Vi ska däremot inte stå upp för det som Gud är emot, för då tycker vi att det är bra att andra begår synd. Och då vi står upp för synden är vi medskyldiga till den. Bara för att man är emot homoäktenskap och står upp för bibelns ord, så ändrar det inte vårt synsätt att alla människors lika värde gäller alla, även dem.
 
Jesus kunde vara med syndarna men han höll inte med synden. Han sa "gå inte och synda mer". För ska vi få syndarna frälsta måste vi kunna vara med dessa människor. Så frälsningen är viktigare än människans lika värde. Eller det är ju en självklarhet att alla människor har samma värde. Gud gör ingen skillnad på människor, men han tycker inte om synden i våra liv. 
 
Vi ska inte heller följa vad samhället tycker om olika saker.  Det är inte deras tro vi ska följa. Vi ska följa Guds ord. 
 
Varför är de homosexuella så viktiga, när det står att det är fel i bibeln?
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

vadsagerbibeln.blogg.se

Vad säger bibeln om ...

RSS 2.0