Att vara vän med världen

Vad betyder det att vara vän med världen?  Vad säger bibeln om det?
 
Nära och kära 
Jag har några vänner som inte är frälsta och det kan ibland vara svårt att inte stå upp för deras värderingar och deras sätt att leva. Ibland kanske man tänjer på sina egna övertygelser bara för att inte såra eller följa deras väg. Men det är ingen bra väg att gå. Vi ska följa vad bibeln säger, inte de gudlösa människornas väg. Att vara vän med världen hör inte till ett kristet liv.
 
Samma sak gäller på arbetslatser och skolor och andra ställen, där man är ofta. Man är ju oftast 9 timmar på en arbetsplats och alla andra är ju otroende. 
 
Vi ska inte heller gå i ok med en otroende.  Vi ska med andra ord inte ha ett förhållande med en otroende. För vi har olika värderingar och då kan det bli jobbigt, man kan själv börja tänja på gränserna och till slut går man inte alls Guds väg. 
1 kor 6:14 Gå inte i par med de otroende. Vad har rättfärdighet med laglöshet att skaffa, och vad har ljuset gemensamt med mörkret? 
1 kor 15:33  ”Låt inte bedra er. Dåligt sällskap fördärvar goda vanor.” 
 
Och sen har vi samhället i sig, som tex politiken.och organisationer.  Där ska vi inte alltid hålla med, om det inte stämmer in med Guds ord. Här måste vi kämpa och stå upp för Guds sanningar. 
 
Här måste vi vara starka i tron och veta alla sanningar för att vi ska kunna gå rätt väg. Men Jesus har ju sagt att det inte är lätt men att det är värt att följa honom. och vi får stå ut med mycket för vår tro skull.
 
ord 22:24-25  Ge dig inte i lag med en hetlevrad man, med den argsinte skall du inte umgås,
ty du kan ta efter hans sätt och gillra en fälla för dig själv.
 
rom 12:2  Anpassa er inte efter denna världen, utan låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar, så att ni kan avgöra vad som är Guds vilja: det som är gott, behagar honom och är fullkomligt.
 
jak 4:4 Ni trolösa, vet ni inte att vänskap med världen betyder fiendskap med Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud. 
 
1 joh 2:15-17 Älska inte världen och det som finns i världen. Om någon älskar världen finns inte Faderns kärlek i honom. 16Ty det som finns i världen, vad kroppen begär, vad ögonen åtrår, vad högfärden skryter med, det kommer inte från Fadern utan från världen. 17Och världen förgår med sina lockelser, men den som gör Guds vilja består för evigt.
 
Det går inte att vara vän världen och vän med gud samtidigt för att 
* världens människor vill att du ska följa dem medan Gud vill att du ska följa Jesus
* världens människor lockar dig med synden medan Gud vill att du ska bli helig
* världens människor drar dig på bort från Gud medan Gud drar dig närmre honom
* världens människor bedrar och utnyttjar medan Gud vill dig bara det bästa för dig
* världens slutmål är undergång, helvetet medan Gud för oss till himlen, evigt liv
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

vadsagerbibeln.blogg.se

Vad säger bibeln om ...

RSS 2.0